Stuurgroeplid Piet Oldenburg verkoopt de eerste velletjes Harense eindejaarszegels aan de voorzitter van de Philatelistenvereniging Groningen, Jaap Kramer, en aan mede-bestuurslid Ernst Flentge.

 

Alle Harense Jubileumpostzegels op één velletje

Voor de elfde maal is een velletje met jubileumpostzegels in het kader van Haren 850 uitgebracht. Het velletje bevat alle tien zegels, die eerder in dit jaar zijn verschenen.

De presentatie van dit bijzondere velletje vond plaats in het Centrum van de Philatelisten Vereniging Groningen aan de Emmastraat 5 in Helpman. Voorzitter Jaap Kramer en het Harense bestuurslid van de Philatelisten, Ernst Flentge, kochten elk een velletje. De 95 jaar oude vereniging telt zo’n 550 leden uit de drie noordelijke provincies. Het ‘uitstapje’ naar buurtgemeente Groningen achtte de Stuurgroep 850 jaar Thuis in Haren gerechtvaardigd: tot 31 december 1914 behoorde Helpman tot het rechtsgebied van de gemeente Haren. De Philatelisten Vereniging Groningen verwierf haar Centrum aan de Emmastraat in 1982.

 

 

De Harense 'eindejaarszegel' toont alle eerder uitgebrachte postzegel gedurende het jubileumjaar 2010.

De Stuurgroep heeft in januari van dit jaar haar eerste postzegel van de maand uitgebracht. Elke volgende maand verscheen een nieuw velletje jubileumzegels. Gedurende dit jaar werden achtereenvolgens de Bartholomeuskerk in Noordlaren, schaatsers op het Paterswoldsemeer, de Chinese tuin in de Hortus Haren, de Harener dorpstoren, een Canadese tank op de Rijksstraatweg in de aprildagen 1945, het clubhuis van de Noord Nederlandse Golf- en Countryclub te Glimmen, de Trekpaardenkeuring te Onnen, molen De Hoop in Haren, het clubhuis van VW DTP aan het Paterswoldsemeer en het hunebed te Noordlaren.

Negen van de tien foto’s voor de Harener postzegels werden gemaakt door Jan Buwalda. Het ontwerp van de zegels is van Jeannette Ensing. De grafisch vormgeefster ontwierp destijds ook het logo van de gemeente Haren, waarin de molen en de dorpstoren zijn verwerkt. Beide Harense elementen kregen ook een plekje op de Stater, de herdenkingspenning die werd geslagen ter gelegenheid van het 850-jarig bestaan van Haren.

Nu ook in Glimmen en Onnen!

Met de verschijning van dit elfde velletje is de serie compleet. De oplage van deze ‘eindejaarszegel’ bestaat uit 700 velletjes à 10 zegels. De zegels die natuurlijk ook als frankeerzegels gebruikt kunnen worden, zijn vanaf 1 november te koop bij de boekhandels Boomker Boeken + en Bruna in Haren. En bij Flora en Fauna Nienhuis, Rijksstraatweg 32 in Glimmen en bij Dorrpshuis De Tiehof aan de Bakkerweg 4 in Onnen. De zegels behouden hun waarde.

Voor verzamelaars

Voor verzamelaars is hehet inmiddels een aantrekkelijke collectie te geworden. Maar de postzegels zijn ook bedoeld om er brieven mee te frankeren. Zodat iedere ontvanger van uw schriftelijke mededelingen weet dat wij hier in Haren ons al 850 jaar thuis voelen.

De velletjes worden verkocht voor € 5.00, opdat er € 0,60 ten goede kan komen aan het Indiase project van Terre des Hommes, een  school in Goa, dat in het kader van 850 jaar Thuis in Haren is geadopteerd.

Liefhebbers en verzamelaars, die niet persoonlijk kunnen komen, kunnen zolang de voorraad strekt ook zegels bestellen op de volgende manier:

1. zend een email naar haren850@gmail.com o.v.v.

     Naam, adres, woonplaats waarheen de zegels moeten worden gezonden.

     Het aantal velletjes dat u wenst te ontvangen.

     De naam van de rekeninghouder, die de betaling doet.

2. stort het verschuldigde bedrag op rekeningnummer 46.17.79.439 t.n.v. Boomker Haren BV

Het verschuldigde bedrag berekent u als volgt

Aantal stuks  a € 5,00 =  €….

Porto (zie tabel)         =  €….

Totaal                           €….

Portotabel binnen Nederland

1 stuks                          € 1,50

3-5 stuks                       € 3,00

6-9 stuks                       € 5,50

Vanaf 10 stuks                € 8,00

Na ontvangst van de betaling zal de levering geschieden.

 


Laatste wijziging:

27 oktober 2010