Harense winkels in de vorige eeuw

In het kader van ‘850 jaar Thuis in Haren’ gaat Hein Bloemink, redacteur van Haren de Krant, presentaties geven over winkels in Haren tussen 1900-2000. De eerste inleiding is op donderdag 6 mei in De Zonnehof aan de Nesciolaan 115 in Haren. Aanvang 14.30 uur. Ook mensen die niet in De Zonnehof wonen zijn welkom. Het aantal zitplaatsen is echter beperkt.

De toegang is gratis, maar er wordt gecollecteerd voor het Harense Terre des Hommes-project.

Het programma duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit foto’s en mooie winkelverhalen. Het wordt een reis door de periode waarin Haren zich ontwikkelde van dorpje op de Hondsrug tot het villadorp van nu. Verhalen over de verkoop van kolen aan de deur, melk met de hondewagen en over het kruidenierswinkeltje dat zou uitgroeien tot Albert Heijn aan de Kerkstraat. Verhalen over het lief en leed dat zich afspeelde achter de schermen van winkels en bedrijven in Haren. Lach en traan, voorspoed en tegenslag. Alles komt aan de orde in ‘Harense winkels in de vorige eeuw’.

De presentaties zullen ook worden gegeven in verschillende andere ouderencentra in Haren. In juni komt Westerholm aan de beurt en in september De Dilgt.

 


Laatste wijziging:

1 juli 2010


Foto bovenaan de pagina:

Middenstand aan de Rijksstraatweg in Glimmen. Met links sigarenmagazijn De Fijnproever en daarnaast de toenmalige Albinowinkel in levensmiddelen.