Mariska Ennes ontvangt de eerste Stater als verjaars-

presentje uit handen van voorzitter Henk Boomker.

Een Stater voor iedere Harener

die in november 60 wordt

Mevrouw Mariska Ennes-Boutier is de eerste Harense die in deze maand van de Stuurgroep Haren 850 een Stater kreeg aangeboden. De Stater is de gedenkpenning die de stuurgroep speciaal voor het 850-jarig bestaan van Haren heeft laten slaan. Alle inwoners van de gemeente Haren die in november 2010 zestig jaar worden, ontvangen de Stater als verjaardagspresentje. Mevrouw Ennes, al ruim dertig jaar werkzaam in Huize Westerholm in Haren en vandaag, 4 november, jarig, ontving de Stater uit handen van de stuurgroepvoorzitter Henk Boomker. Dat gebeurde afgelopen dinsdag tijdens een bijeenkomst in Westerholm, waarbij alle collega’s van mevrouw Ennes aanwezig waren.

1160

Begin dit jaar riep de stuurgroep de Harener bevolking op ideeën aan te dragen om het jaartal 1160 extra aandacht te geven. 1160 is het jaar waarop een monnik in het Duitse klooster Werden de naam van Noordlaren bijschreef in de kloosterboeken. Het betreft hier de eerste schriftelijke vermelding van een dorp dat nu binnen de Harense gemeentegrenzen ligt.

Mevrouw Z. Gerritsen-Aalfs uit Haren droeg het winnende idee aan: iedereen die in de 11de maand van het jaar 60 wordt, zou in het zonnetje gezet kunnen worden. De Stuurgroep vertaalde dat in een cadeautje aan al die Harense jarigen. Vanzelfsprekend ontving de bedenkster van het plan ook een Stater.


Laatste wijziging:

2 november 2010