Trekpaarden en Haflingers vierden 100-jarig bestaan

De afdeling Groningen van de Koninklijke Vereniging het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger (KVTH) bestaat dit jaar 100 jaar. Tijdens de jaarlijkse centrale keuring in Onnen op zaterdag 3 juli werd dit lustrum gevierd met een feestelijk showprogramma, dat volgde op die keuring.

De keuring en het showprogramma vonden plaats op het evenemententerrein aan Felland 48 te Onnen.

De keuringen vonden ’s ochtends plaats. ’s Middags was er een hippisch showprogramma voor een breed publiek opgezet. Ook voor de jeugd viel er veel te beleven.

Tussen de middag vertrok vanaf Felland een feestelijke optocht van koetsen en ruiters naar het gemeentehuis in Haren om daar een aantal gasten op te halen. Dat betrof onder meer het college van B&W en leden van de Stuurgroep Haren 850. Tussen de middag verzorgde de Chr. Muziekvereniging Oranje Nassau op het evenemententerrein een lustrumconcert.

Tijdens het showprogramma lieten de Haflinger en het Trekpaard zien hoe veelzijdig zij gebruikt kunnen worden. Het publiek werd actief betrokken bij de showonderdelen. De burgemeester opende het eerste showonderdeel; Ringsteken. Tot zijn eigen verbazing zette hij met zijn combinatie de beste tijd neer en stak hij de meeste ringen. ‘Beginnersgeluk’,  zo karakteriseerde hij zijn optreden.

Hendrik de Kuijper liet het publiek touwtrekken met zijn Trekpaarden. Bovendien konden kinderen en volwassenen plaatsnemen op een kleed dat werd voorgetrokken door drie van zijn paarden. Het vliegend tapijt bleek een spannende ervaring.

De Haflingers lieten zich zien in een viertal onder het zadel onder muzikale begeleiding. Bovendien vond er met de Haflingers een western clinic plaats. Verder was er een Tally Hoo waarbij trekpaarden en Haflingers onder het zadel het in een race tegen elkaar opnamen.


Laatste wijziging:

22 augustus 2010


Foto bovenaan de pagina:

Burgemeester Mark Boumans opende de show met een staaltje van kundig ringsteken.