Leden van de Hampex-werkgroep in training.

Ruim 100 deelnemers eerste editie Hampex

 

Haren FM speelt 'sleuterol' bij Hampex

Haren FM, de lokale radiozender in de gemeente Haren, speelt een ‘sleutelrol’ tijdens de Hampex op vrijdag 19 november.  Dit is een Harense variant op de Wampex, een combinatie van een puzzel- en survivaltocht over een afstand van zo’n 13 kilometer door het Harense buitengebied. Obstakels onderweg worden niet gemeden. Gebaande paden zijn geen vanzelfsprekendheid.

Aanwijzingen via Haren FM

Via de zender van de lokale omroep worden aanwijzingen doorgegeven. Deze kunnen cryptisch zijn maar ook plaatsen aangeven door middel van coördinaten.

In de uitzending van het “Weekend Radio Magazine” van as. zaterdag 13 november zullen de laatste coördinaten bekend worden gemaakt, in het Harens Nieuws Overzicht. Op donderdag 18 november zal Evert-Jan Eringa in zijn programma “EJ’s rock shop” alles nog een keer herhalen.

Tijdens de uitzending zullen de deelnemers regelmatig hun ervaringen via de zender van Haren FM aan de luisteraars doorgeven.

Ook op de website van Haren FM (www.haren.fm) kunnen aanwijzingen worden gegeven.

Haren FM is te beluisteren via de ether op 107.0, via de kabel op 105.5 en via de internetstream op www.haren.fm.

Werkgroep

De Hampex wordt georganiseerd in het kader van de festiviteiten rond Haren 850. Een speciale werkgroep, bestaande uit de Hareners Petra de Quastenit, Jan Derk Sluurman en Jur Boomker, is bezig deze overlevingstocht voor te bereiden en uit te zetten.

Deelnamekosten

Aan de deelname zijn kosten verbonden. Per persoon wordt € 12,50 aan deelnemerskosten gevraagd. Omdat deze Hampex plaatsvindt in het kader van Haren 850 zijn de deelnamekosten lager gehouden dan doorgaans bij Wampexen gebruikelijk is. Een deel van het deelnemersgeld komt bovendien ten goede aan het Harense Terre des Hommes-project: uitbreiding van een school in het Indiase Goa.

Deelnemers aan de Hampex zijn onderweg verzekerd.

 Laatste wijziging:

12 december 2010