Overal in Haren zijn bordjes geplaatst met coördinaten

die verwijzen naar navigatiepunten van de GPS-route.

GPS-route door 850 jaar Haren

Voor liefhebbers van moderne navigatieapparatuur is er in Haren een bijzondere tocht ontwikkeld. Met behulp van een gps-ontvanger en een lijst van 27 navigatiepunten is het de bedoeling dat navigatiepunten gezocht worden die zijn gemarkeerd en een route vormen door de gemeente Haren.

Speciaal hiervoor zijn er gps-ontvangers beschikbaar die tegen een borgsom bij het startpunt in bruikleen gegeven worden. Vanzelfsprekend kunnen ook eigen gps-ontvangers gebruikt worden.

Een GPS-ontvanger staat in verbinding met een aantal satellieten in de ruimte die op enkele meters nauwkeurig bepalen waar men zich bevindt op aarde. Door de coördinaten van de navigatiepunten in te voeren in de gps-ontvanger ontstaat er een route die gevolgd kan worden.

De gps-navigatietocht is ongeveer 32 km. lang en deze tocht start bij Café-restaurant Astoria aan de Rijksstraatweg 200 in Haren.

De tochten kunnen het hele jaar door op ieder gewenst tijdstip gereden worden. U krijgt een boekje waarin de route staat beschreven en beschrijvingen van historische plaatsen in de gemeente.

De tochten zijn op verzoek van de stuurgroep Haren 850 ontwikkeld en uitgegeven door Jan Derk Sluurman.

 



Laatste wijziging:

22 augustus 2010