Programma Bevrijdingsdag 5 mei Haren

09.15 tot 11.00 uur Bevrijdingsontbijt op het plein bij het podium. Er is van alles te beleven tijdens het ontbijt, zoals de aankomst van de Paardentram en ook legendarische auto's zoals de Messerschmitt en de MG. Het ontbijt wordt gesponsord door Warme Bakker Wilfred en Petra Haafs, Keurslager Martin Dijk en C 1000 Pepping. Het ontbijt is gratis, maar iedereen wordt geacht een bijdrage te geven voor het Harense project van Terre des Hommes, dat voorziet in de uitbreiding van een school in Goa, aan de westkust vanIndia.

09.00 uur Vertrek van een Paardentram uit Glimmen met voorop het Wielrijdersmuziekkorps Crescendo en begeleid door de "Dobberieders" met het bevrijdingsvuur. Het vuur is die nacht door de fietsers opgehaald uit Wageningen.

In de Paardentram zitten een "gouvernante" met een tiental kinderen in oude klederdrachten (850 jaar Thuis in Haren). De feestelijke groep rijdt door de bebouwing van Glimmen naar Haren. De hele optocht wordt tegen 09.45 uur verwacht in de Kerkstraat bij het plein van ‘t Clockhuys. De burgemeester ontsteekt het bevrijdingsvuur op het plein. Op het podium speelt Oranje Nassau vrolijke muziek tijdens het ontbijt. Nadat het vuur is ontstoken gaat de Paardentram met de kinderen naar de vijf huizen voor oudere inwoners om daar een bloemstuk te brengen en ook daar het bevrijdingsvuur te ontsteken.

11.00 tot 13.30 uur Een muziekprogramma op het podium met M.E.M. (meidengroep met begeleiding) en Carbon Hill (Ballads en Rocksongs). De winnaars van het talentenfestival.

11.00 tot 16.00 uur De klimmers onder ons mogen de trappen van de toren van Haren proberen op zoek naar het bord zuurkool en de geest van Bommen Berend. Een schitterend uitzicht wacht.

12.15 uur Aankomst 7 Corsowagens uit Onnen, voorafgegaan door het Wielrijdersmuziekkorps Crescendo, voor de dorpskerk. Het publiek mag jureren tussen 12.30 uur en 13.30 uur. Er is een publieksprijs voor de mooiste wagen.

14.00 -16.00 uur Hippisch feest in de Kerkstraat met: Ringsteken van beide kanten met 4 aanspanningen en 4 palen. Vliegend tapijt, touwtrekken tegen pony's, kortebaandraverij met 4 sulky's, ponyshow met lange teugel en een finale met 6 verschillende aanspanningen. Ten slotte mogen kinderen verkleed als cowboy op 2 gezadelde pony's rijden.

16.00 uur Het podiumprogramma gaat verder met de dampende band The 4Horsemen uut Grunn met Rock, Blues etc.

20.00 uur A Sentimental Journey. De muzikale show van de Eemsmond Big Band in het kader van 65 jaar bevrijding. Nostalgische klanken van Glenn Miller, Ramblers, Vera Lynn, Andrew Sisters en Lilly Marleen worden ten gehore gebracht. Naast solisten uit het orkest zal het zangtrio Agnes Rozeboom, Suzan Mercera en Erna Moraques acte de présence geven als “The Andrew Sisters”. Nederlands repertoire als “Wie is Loesje”, “Trees heeft een Canadees” en “Appeltjes van Oranje” naast evergreens als Moonlight Serenade en In The Mood. U mag deze speciale voorstelling niet missen. Ook hier geldt: gratis maar denk aan het Harense project van Terre des HommesLaatste wijziging:

1 juli 2010